x
передзвонити

Які добрива потрібні для пшениці для підвищення урожаю

Пшениця - дуже важливий і примхливий продукт, яким потрібно постійно займатися. Так, саме від якості підгодівлі пшениці залежить якість пшениці. Також слід розуміти, що існують яра та озима пшениця. Відповідно, підгодівля у них трохи все ж таки відрізняється. У цій статті ми чітко і коротко розповімо про добрива для кожного з різновидів пшениці.

Озима пшениця

Озиму пшеницю можна удобрити декількома способами.

Так, наприклад, пшеницю можна удобрити локальним способом:

  • добрива для пшениці можна сіяти за допомогою зернових сівалок. А сама техніка переміщується поперек напрямку посівів озимих;
  • приблизно на 4 см вглиб грунту закопуємо азотні добрива. При цьому буде мінімальне псування вузлів посівів насіння і коріння.

Цей спосіб дає максимальне просочення азотом всього насіння.

А ось другий спосіб вважається більш продуктивним через мінімальний прохід техніки по полю. А підживлення пшениці відбувається шляхом розкидання добрива. З його допомогою можна вносити аміачну селітру на місця посівів озимих культур. Втрати азоту в цьому випадку запобігають, якщо слідом за розкидачем пустити борону.

Яра пшениця

Якщо з озимою пшеницею все досить просто, то з ярою - не зовсім. У чому відмінності, ми розповімо нижче. Удобрюється яра пшениця восени або ранньою весною. Варто звернути увагу, що з початку вегетації потреба ярих сортів пшениці в поживних речовинах мінімальна. Азот, фосфор і калій знадобляться значно пізніше, вже під час цвітіння. Однак, на етапі формування зерна потрібне здорове зелене листя для безперервного забезпечення зерен, які дозрівають, продуктами фотосинтезу. А якщо вам необхідно, щоб на пшениці було багато колосків, для цього потрібно підгодовувати зерна добривами, що містять азот. Не варто забувати про такі поживні елементи, як фосфат, магній і бор. Вони допомагають насититися усіма необхідними елементами під час всього періоду росту зерна пшениці.

Також в арсеналі компанії «АгроРитм» існують добрива для наступних культур:

  • кукурудзи;
  • для всієї групи зернових;
  • пшениці;
  • соняшнику.
Пшеница